maanantai 2. marraskuuta 2009

"Jaakko, olisitko niin kiltti ja kopioisit?"

Otsikosta selviääpi olennainen. Meikäläisellä on ollu varsin läheinen suhde koulun kopiokoneeseen viimeiset puolitoista viikkoa. Satoja ja taas satoja sivuja on pitäny tulostaa, yhelle opellekin piti tulostaa 300 sivua poliitikan oppikirjasta pelkästään yhelle oppitunnille. Näpit musteessa on saanu kotia tulla.. :D


Meikäläinen on alkanu suunnitella omia projekteja, mitä voisin toteuttaa. Olen koulun Eurooppakurssilla, jota Ulli pitää. Oppilaat ilmaisivat kurssin alussa halunsa tietää jotakin suomesta ja Suomesta. Kun vielä yksi osa kurssia on Skandinavia, niin meikäläinen päätti jälleen läimäyttää kaksi kärpästä yhellä iskulla ja tehä lapsosille Suomi-osion. Myöhemmin saman setin voisi vetää toiseen kertaan, vaikka keväämmällä, jos halukkuutta löytyy. Tarkoitan siis bonuskierrosta sellaisille ihmisille jotka eivät ole valinneet Eurooppakurssia ja haluaisivat lisätä Suomi-tietämystään. Sori kauheesti Jarmo, tää liippaa tosi läheltä sun Suomi-workshoppia (tai ehkä voi olla jopa osittain kopio), mutta minkäs mä sille voin että lapset multa sellasta haluaa. :D Välituntisin osa oppilaista vaan seisoksii paikallaan, myös jotakin välituntiaktiviteettia pitäisi kehtitellä, että saisi pidettyä ihmiset oppitunneilla jotakuinkin virkeinä.


Muuten työrintamalla ole muutoksia pahemmin näkynyt, rutiinit pyörii omalla painollaan. Sämpyläjonossa on kuhinaa tavalliseen tapaan, samoin Mensassa. Yhtenä päivänä Mensaan pölähti yli sata ihmistä syömään, jostain kumman syystä nykyjään joitakin Hauptschulenkin oppilaita on alkanu käymään meidän koulun pöperöillä. Ei harmainta aavistusta että miks. Joka tapauksessa, kun sen verran oli lössiä paikalla niin seuraukset oli arvattavissa. Melkein hiukseni revin inttikuntoon, tiukkaa teki että kolme opettajaa plus meikäläinen sai pidettyä nälkäisen nuorisojoukon kurissa ja herran nuhteessa.

Perjantaina viisi opettaja lähti koulusta. Kyse oli siis opettajiksi opiskelevista Oldenburgin yliopisto-opiskelijoista, jotka lähtivät jatkamaan vihonviimeisiä opintojaan enne valmistumista. Tämän seurauksena lähes kaikkien luokkahuoneiden lukujärjestykset vaihtuvat kun uusia opettajia tulee tilalle. Ulli ja herra Bunjes on joutunu niska limassa vääntämään uusia lukkareita. Hyvin suurella todennäköisyydellä allekirjoittanut kiinnittelee lukkarit oviin. :)

Perjantaina ainakin osalla, jos ei jopa kaikilla viitosluokilla oli Halloween-party. Tuli mieleen, että olenko sittenkin Tylypahkassa kun jo heti aamusta koulun käytävillä alkoi näkyä jos jonkinlaista velhoa, noitaa ja muuta hirviötä. :D Kyseisten luokkien opettajatkin sonnustautuneina teemanmukaisesti. :)


Tännään piäs taas solkkaamaan suomea koululla pitkästä aikaa. Ainiin, mähän oon ehkä unohtanu kertoa koko asiasta!! Meikäläinen ei siis Gymnasiumilla oo ainut suomalainen, koululla on myös vaihto-oppilas Neea. Tyttö on kaks tai kolme vuotta meikäläistä nuorempi ja tulee piäministerpaikkakunnalta Nurmijärveltä. No, ei me oikeestaan koulupäivän aikana ees törmätä kovin usein kun kummallaki on täysin erilaiset ohjelmat/lukukujärjestykset. Ja sillonkin kun ehtii pikasesti suomea puhumaan niin sillonkin on kommunikaatio-ongelmia: tyttö kun puhuu stadin slangia ja meikäläinen viäntää savvoo. :D Meikäläinen kun ei mistään helekutin dösistä sun muista ymmärrä yhtään mitään. :P Muita ihmisiä, joille voi äidinkieltään puhua ovat kielikurssin nainen ja Suomi-kaupan Kaisu-rouva. Ja tietysti ihmiset Skypen välityksellä. Murteen katoaminen vaan pelottaa, ihan oikeesti...


Nyt alakaa kroppa olla sellasessa kunnossa että vois jopa ottaa osaa koulun liikuntatunneille ja käyvä lenkillä. Lisäksi hyötyliikuntaa löytyy viiden metrin kämpästä halkokasan muodossa. On kirveelle töitä.


Pitää koittaa saaha tohon väsättyä jonkunlainen valokuva-gadget, jos vaikka saisi kuvia pyörimään. Aiheena meikäläisen poikamiesboksi.


Muuten, lentoliput on tilattu. Aatonaattona tämä sankari ottaa lennon Nääsvilleen. Reipas puoltoista kuukautta ja näkee rakkaan kotomaan. Tämän kirjotukseni päätän legendaarista Juice Leskistä osittain lainaten: Pielavesi, "here I come"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti