perjantai 19. maaliskuuta 2010

Kevättä rinnassa =)

Moikka taas! :)

Kylläpäs viikot kulukoo vikkelään, tuas on aeka hujahtanna ihan silimissä!


Työhommissa sarkaa riittä eikä tylsää ainakaan tule, työt on jälleen sen verran monipuolisia! :) Meikäläisen Suomi-Workshoppi pyörähti viime viikolla käyntiin, kahesti viikossa on pakko pitää kun lapsia on sen verran paljo listalla. :D Kaikille neljälle mahdolliselle päivälle tuli nimiä, mutta valitettavasti oli pakko valita vain kaksi päivää. Workshoppi neljästi viikossa on aika mahoton, mulla kun on muitakin hommia. :D Ihan mukavasti lähti homma käyntiin ja nykyjään koulun käytävillä kuuluu aina välistä sanan "Moin!" sijasta "Moi!". :)


Eilen meikäläinen pääsi valvomaan jälleen koetta. Kyseessä oli siis koko Euroopan laajuinen matematiikan Kenguru-koe. Kokeessa oli säännöt melkein kuin ylioppilaskirjoituksissa ikään, muutenkin tunnelma varsin virallinen. Koemateriaalinkin sai hakea tietystä paikasta vasta juuri ennen kokeen alkua. Eipä olisi voinut olo pahemmin anttijärveläismäisempi olla. :D


Viikon alussa koululla kävi Enno Bunger-niminen orkesteri. Bändi soittaa indiepoppia ja tulee joko Rhauderfehnistä tai Ostrhauderfehnistä, asiasta en oo ihan satavarma basisti puhu niin epäselevästi. :D Meikäläinen sai reksi Haraldilta pikahälyytyksen hommiin. Nimittäin piti kasata bändin soittokamat. Mukavia jätkiä olivat ja kiva oli yhessä kasata bändikamat, rentoo meininkiä! ^^ Toisella pitemmällä tauolla jantterit veti muutaman biisin. Ilmeisesti vetivät setin sen verran hyvin, että nimikirjoituksen haluavista ei ollu sen jälkeen puutetta. :D Meikäläinenki tykkäs, ostin Ennolta levyn kun oli soittokamppeet kasattu takasin autoon. Mukavan selvällä saksan kielellä laulaa, että meikäläinenkin jotakin ymmärtää. :D


Viime viikolla viime vuoden EVS-vapaaehtoinen Minna-Liisa oli käymässä täällä. Hiihtoloma tuli siis käytettyä tehokkaasti hyödyksi, Rhauderfehn on loistava paikka lomailla. ;) Minttu pyöri viikolla Gymnasiumilla, tuntu aika jänskältä kun koululla oli jopa kolme suomalaista. :D Piäs turisemmaan kotimuan kielellä ihan mukavasti. :)

Viikko takaperin pääsin puhumaan suomea enemmänkin, porukat tuli nimittäin käymään Rhauderfehnissä! ^^ Siis Henriikkaa lukuun ottamatta kaikki oli täällä, neitillä pukkaa YO:t päälle eikä lukulomalla ole pahemmin aikaa ulkomailla olemiseen. Muilla sisaruksilla oli vielä silloin sopivasti hiihtoloma menossa, joten mikäpäs sen mukavampaa kuin lähteä vähän ulkomaille reissaamaan. Matkailu avartaa! ;) Porukat viipy täällä vähä yli neljä päivää, ohjelmaan kuului mm. Gymnasiumin puhallinluokkien ja big bandin konsertti, shoppailureissu Leeriin, vierailu Rhauderfehnin laivamuseossa ja koululla, sekä ehkä kaiken kruununa sukutapaaminen. Zittingin suku on siis tältä alueelta lähtöisin (suvun edustaja muutti vuosisatoja sitten, 30-vuotisen sodan aikana Suomeen) ja tällä alueella on vielä vähäinen määrä suvun edustajia. Siispä meikäläisessäkin virtaa hitusen verran saksalaista verta. Boekhoffien Anitan kollega on sukujaan Zitting, joten jokunen aika sitten kävin Zittingin perheen luona vierailulla ja kysyin, josko perhe pääsisi myös heitä tapaamaan. Onnistuihan se. :) Siispä järkkäsin pienen "sukukokouksen". :) Isäukko on kovinkin kiinnostunut suvun vaiheista Saksan ja Hollannin alueella. Suvun saksalaisesta haarasta ei informaatiota ole pahemmin tarjolla, mutta kaikkeni teen että mahollisimman paljon tietoa löytyisi. :)Ihan mukava oli kyllä porukoita nähä pitkästä aikaa, ohjelman ja matkustelun osaltakin kaikki meni nappiin. :)


Tällä on kevättä rinnassa ihan kunnolla. :) Siis jo ihan lämpötilojenkin puolesta. Toissapäivänä sai ajella t-paidassa kotia, kun oli jopa melekein 15 astetta lämmintä ja aurinko mollotti paistaa siniseltä taivaalta. Kohta alkaa sademittarissa merkkiviivat loppua, toivotaan siis että nämä lämpimät säät jatkuu pitkään...


Eilen alko koko Niedersachsenin osavaltion kouluissa kahden ja puolen viikon pääsiäisloma. Mutta meikäläinenpä ei koko aikaa lomaile ja löhöile, tällä hetkellä kirjoituspaikkana on nimittäin jälleen Europahaus Aurich! Meikäläinen on siis täällä nuorisoviikolla ihan virallisesti töissä, tosin lomaltahan tämä tuntuu. ;) ^^ Tällä kertaa on mukana kaksi ryhmää Suomesta (yksi Pielavedeltä ja yksi Suomussalmelta), sekä ryhmät Espanjasta ja Englannista. Lisäksi kun staff-porukkaan kuuluu rakas ystävämme Flan Irlannista, ei voi muuta ajatellakaan kuin että jälleen kerran on messevä miittinki tulossa! =) Puoltoista viikkoo Hakulisjaskan ja muitten huipputyyppien kanssa, on aika nannaa olla täällä taas! :)

Niinkuin viime törinöissä kirjottelin, niin meikäläinen voitti siis "sodan" Ruotsia vastaan. Sotakorvaukset ovat raskaat, joten EVS-kaverini Anna-Karin tulee vierailulle pääsiäisloman lopussa. Silloin olen siis pakkolomalla. Saa taas prata på svenska ihan niin paljo kuin lystää! :)



Mutta, niin kuin ex-EVS:läinen Jarmo sanoo: Pitää lähteä syömään ettei vahingossakaan pääse laihtumaan!



Se on moro!



Jaska

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti